URGENT

La iniciativa Benvinguts a pagès comença a escalfar motors per l’edició d’enguany

Compartiu aquesta història

A falta de 3 mesos perquè se celebri, ja s’han posat en marxa els preparatius d’una nova edició de “Benvinguts a pagès”, una iniciativa que té per objectiu acostar l’agricultura, la ramaderia i la pesca d’arreu de Catalunya al públic general i que impulsa la Generalitat amb la col·laboració de diversos organismes.

Enguany se celebra la tercera edició d’aquesta proposta, que tindrà lloc el cap de setmana del 9 i 10 de juny, i ja ha obert el període perquè les explotacions agrícoles, establiments i restaurants que ho vulguin s’hi puguin inscriure.

Durant aquell cap de setmana, vora 200 explotacions agrícoles, ramaderes i de pesca, però també restaurants i allotjaments, obriran les seves portes al públic per donar a conèixer i acostar a la ciutadania el tipus d’activitats que desenvolupen.

Ho explica Ramon Sentmartí, director de la Promotora d’Exportacions Catalanes, un dels organismes encarregats de l’organització de la iniciativa.

La iniciativa de “Benvinguts a pagès” sorgeix després que Catalunya fos escollida com a Regió Europea de la Gastronomia ara fa dos anys, un títol que té per objectiu destacar i promoure aquelles regions del continent europeu que contribueixen activament en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans a través de la gastronomia.

En el cas del Maresme, l’edició de l’any passat d’aquesta iniciativa va comptar amb 8 explotacions agrícoles, dues de les quals de Palafolls, i la comarca va rebre un total de 2.500 visitants.

Sentmartí ha destacat que s’intenta potenciar tots els sectors, ja que sovint el públic tendeix a escollir, per exemple, les explotacions ramaderes per davant de les agrícoles.

En aquest sentit, l’objectiu és posar en valor tots els sectors per acabar consolidant aquesta iniciativa, perquè esdevingui, segons explica Sentmartí, “la festa de la pagesia de Catalunya”.

Des d’ara i fins el proper 21 de març, totes aquelles explotacions interessades en sumar-se a aquesta iniciativa poden inscriure’s des del web benvingutsapages.cat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics