URGENT

Prohibit fer focs a zones properes al bosc des d’avui

Compartiu aquesta història

Des d’avui i durant els propers 7 mesos, és a dir fins el 15 d’octubre, es prohibeix qualsevol tipus de foc en zones properes al bosc sense autorització expressa. La restricció busca prevenir els incendis forestals en la temporada estival,quan les temperatures són més altes, els boscos se sequen i per tant hi ha més risc d’incendi. Així, fins a mitjans d’octubre només es podran realitzar cremes en cas que la Generalitat ho autoritzi de manera extraordinària.

Les restriccions s’apliquen a un radi de 500 metres de zona forestal. Traduït al nostre municipi, implica que no es pot fer cap mena de foc pràcticament en tot el terme municipal. Ho explica Oriol Bassa, tècnic de Medi Ambient de Palafolls.

La prohibició afecta sobretot activitats agrícoles ja que no es poden cremar rostolls, marges ni restes forestals sense autorització extraordinaris.

També queda prohibit llençar objectes encesos, com coets, focs d’artifici o cigarretes,  abocar escombraries i restes vegetals que puguin causar l’inici d’un foc i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo, com ara barbacoes,  ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc sempre i quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

La prohibició regula els terrenys forestals, tant si estan poblats o no d’arbres, així com la franja de 500 metres que els envolta, sigui quina sigui la finalitat.

Les sol·licituds de les autoritzacions de crema caldrà presentar-les a les oficines comarcals del Departament d’Agricultura.

Totes aquestes restriccions es fan per evitar els incendis forestals. L’any passat va ser especialment cruent al nostre municipi, on es van detectar desenes de petits incendis en zones forestals o vegetals. La majoria van ser provocats i la Policia va detenir un home com a possible autor dels focs.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics