URGENT

Demà arrenca una nova edició del MalgrART

Compartiu aquesta història

Amb la proximitat de la Diada de Sant Jordi, a Malgrat de Mar la cultura agafa un protagonisme i vistositat especial, i ho fa amb una iniciativa que ja fa uns anys que es duu a terme al municipi.

Es tarcta del MalgrART, una proposta cultural que a partir de demà dijous i fins el proper dilluns, diada de Sant Jordi, portarà tot tipus d’expressions culturals als carrers de Malgrat.

Aquesta mostra d’art vol promoure la cultura al carrer com a nou espai de gestió cultural, així com també pretén que la ciutadania sigui part activa de les activitats.

Així, s’han organitzat tot tipus d’activitats culturals de camps diversos com l’escultura, el teatre, la ceràmica, el circ, el cinema, la pintura, la música o la literatura, entre d’altres.

Enguany, des de l’Ajuntament s’ha volgut concentrar les activitats, per d’aquesta manera poder oferir als visitants la possibilitat de gaudir de diverses activitats en un mateix dia.

Ho explica Paco Márquez, regidor de Cultura del consistori malgratenc.

Una de les activitats destacades d’enguany és la presència de l’escultor Rob McDonald, un artista britànic que aquest passat estiu va ser el creador d’una escultura dedicada al 80è aniversari de l’enfonsament del vaixell “Ciutat de Barcelona”, que va ser enfonsat el maig de 1937 per un torpede just davant la costa de Malgrat de Mar mentre portava brigadistes internacionals.

L’autor, que és impulsor del projecte Solidarity Park com a memorial dels brigadistes morts en aquell atac, ensenyarà la seva tècnica amb tallers, que farà als matins, i exhibicions durant les tardes d’aquesta edició del MalgrART.

Entre d’altres, hi haurà també contes amb la narradora, actriu i titellaire Assumpta Mercader, el teatre fòrum de La Quarta Finestra amb la seva obra “Jaulas Invisibles” o activitats de circ per a tots els públics.

El MalgrART acabarà dilluns, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, en la qual agafaran el protagonisme els llibre i les roses.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics