URGENT

Apareixen exemplars de meduses blaves a les platges de Malgrat, Blanes i Lloret

Compartiu aquesta història

En els darrers dies han començat a aparèixer a les platges de la Costa Brava sud exemplars de la coneguda com a “medusa” blava.

Aquests animals, que van començar a aparèixer ara fa uns dies a d’altres zones de la Costa Brava, com Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Cadaqués, Llançà, el Port de la Selva o Roses, han arribat ara també a les platges de Blanes i Lloret.

Es tracta de petits animals hidrozous de color blau, anomenats Velella velella, que recorden a una medusa per la seva forma però que no són una espècie perillosa pels humans, malgrat que desprenen verí per la captura de les seves preses.

La seva forma característica recorda a un veler, neden a la superfície i van sempre en grup, ja que cadascun d’aquest animals té, individualment, una funció dins de la colònia.

El fet que es desplacin en grup ha fet que se n’hagin trobat una gran quantitat exemplars a les platges, i diversos ciutadans se n’han fet ressò a través de les xarxes socials.

Aquestes popularment conegudes com a “meduses” blaves són una espècie freqüent a la costa oest dels Estats Units, però es poden trobar també en aigües interiors de la costa de Catalunya.

Davant d’aquest fet, els Ajuntaments costaners on han aparegut aquests animals han de decidir ara si retiren els exemplars de platja o bé s’esperen que el mar se les acabi enduent cap endins.

 

Foto: Gemma Tubert / ACN

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics