URGENT

El Parc de Les Rentadores també tindrà escultures

Compartiu aquesta història
DNA, d´Andreu Ginestet, que es col·locarà a Les Rentadores

El que va començar sent un aparcament provisional de sorra acabarà convertint-se en un dels projectes més ambiciosos de l’actual mandat. Després de condicionar-lo i pavimentar-lo fa un any per tal de millorar la zona d’estacionament, el consistori ha repensat l’espai per transforma-lo en un parc polivalent que combini la funcionalitat d’estacionament amb una part més d’oci i cultura. En aquest sentit el consistori va anunciar la intenció de condicionar l’espai i transformar-lo en un àmbit on poder acollir activitats vàries. Per fer-ho aviat s’instal·larà un escenari d’obra, com el que ja hi ha a la plaça de Poppi. Des de fa unes setmanes, la brigada de pintura està dibuixant un gran mural per fer més agradable aquest racó del municipi. Es tracta d’un mural  original i al·legòric  de les dones que anaven a rentar anys enrere en aquest punt del nostre municipi, on segons el consistori hi havia una zona comuna per rentar la roba. Per això el parc s’ha batejat com a Parc de les Rentadores.

Ara el consistori ha anunciat que l’espai també tindrà 3 escultures de gran format. D’aquesta manera el consistori preveu instal·lar-hi l’obra d’Andreu Ginestet titulada  “DNA” realitzada en fang cuit i també preveu instal·lar-hi un homenatge a l’obra del 1961 “El pedastal del món” de Piero Manzoni.  L’original és un pedestal en forma de cub girat que suposadament sosté i presenta el món sencer com l’ideal d’obra d’art.

Aquestes obres, que són sonacions a l’Ajuntament de Palafolls, fa anys que coronen l’entrada al Forroll. Ara es decideix transportar-les definitivament a aquest espai públic i obert.

La tercera escultura que es vol situar en aquest nou parc és un monòlit en el que el plom i la il·luminació en seran els trets distintius.

Justament aquests dies la brigada municipal ha començat a preparar el terreny per poder col·locar-hi aquestes tres escultures  del nou Parc de Les Rentadores.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics