URGENT

La reparació de la passera es farà per fases i per trams

Compartiu aquesta història
Estat actual de la passera. RP

L’Ajuntament de Palafolls està acabant de fer els càlculs per poder procedir al canvi del paviment de la passera entre Sant Lluís i el centre de Palafolls. El que si ha avançat el consistori és que les feines es faran per trams i en diferents anys.

El terra actual de la passera està molt malmès per diferents circumstàncies. Segons fonts municipals l’aigua es va infiltrar a través de les unions fetes amb claus, cosa que ha provocat problemes amb la fusta. Uns problemes agreujats per l’incivisme dels usuaris, fins el punt que s’ha denunciat la presència de quads i de cavalls passant per aquesta passera de vianants.

En un primer moment el consistori va pensar en reforçar el paviment actual amb un material que impermeabilitzi millor la fusta, però finalment, s’ha optat per substituir tota la fusta de la passera  per posar-hi alumini antilliscant que eviti els problemes d’humitats i millori la seguretat.

Ara els serveis tècnics estudien les millors opcions i pressupostos per tal d’actuar en la renovació del paviment de la passera. Ho explica en Josep Rueda, regidor d’urbanisme.

En primer lloc es substituiran les peces de fusta més malmeses fins que un cop acabades les diferents fases d’arranjament s’acabarà per substituir tot el traçat actual.

Segons el regidor el cost del canvi del paviment podria rondar els 60 mil€, tot i que encara s’està estudiant els pressupostos. Uns diners que avançarà el consistori, però que el govern espera recuperar de la garantia de l’obra, que es va inaugurar fa 4 anys, però fa mesos que arrossega problemes amb la fusta del terra, cosa que aixecat protestes reiterades dels usuaris que hi veuen problemes de seguretat.

L’Ajuntament ha anat tapant els forats que ha anat detectant en aquesta passarel·la creada per facilitar la comunicació entre el barri de Sant Lluís i el centre, sobretot per estudiants, ja que la passera connecta directament amb la zona escolar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics