URGENT

Obert el termini per sol·licitar un dels 28 horts urbans disponibles a Palafolls

Compartiu aquesta història

Ja fa uns 2 anys que estan en marxa els horts urbans que el consistori palafollenc ha habilitat a Sant Genís. En concret el consistori ha habilitat 55 parcel·les a la zona de Can Gibert. Es tracta de petits horts que es cedeixen en concessions de 2 anys, ampliables un més, per destinar-les a l’agricultura ecològica.

Ara l’Ajuntament informa que s’ha obert un nou termini extraordinari per a sol·licitar un dels 28 horts buits que hi ha actualment. Els altres 27 ja estan ocupats i de fet els usuaris estan a punt d’unir-se en una associació, com explica el regidor de pagesia, Juan Andrés Osorio.

Tots els interessats en gestionar una d’aquestes parcel·les agrícoles cal que presenti tota la documentació requerida a l’oficina d’atenció al ciutadà, al mateix edifici consistorial abans del proper dia 30 de juny.

L’ocupació dels horts en aquests dos anys de vida ha estat irregular i s’han obert diferents convocatòries per acabar de conformar aquest projecte que es va iniciar a finals del 2015. Segons Osorio és normal la rotació de concessionaris i qualifica la iniciativa dels horts urbans com a èxit.

Aquests 55 horts estan dividits en dues categories. Uns són lliures i oberts a tothom i requereixen del pagament de 60€ anuals, mentre que la resta estan destinats a horts socials per a persones amb necessitats econòmiques i són gratuïts. Sigui com sigui, els horts només podran conrear-se amb criteris totalment ecològics, sense fitosanitaris ni adobs químics, i els productes resultants de cada parcel·la serà per autoconsum.

Els usuaris dels horts poden assistir a cursos que es fan cada any per introduir-se al món de l’agricultura ecològica. Enguany a més se’n farà un altra sobre plagues. Són cursos oberts a tota la ciutadania.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics