URGENT

Les xarxes socials, sovint aliades amb l’assetjament escolar

Compartiu aquesta història

Ahir dimecres, 2 de maig, se celebrava arreu el Dia Mundial contra el Bullying, nom amb que es coneix la problemàtica de l’assetjament escolar.

Actualment, aquesta és una realitat malauradament existent als centres escolars, especialment en els centres de secundària, on es produeixen més freqüentment aquests casos.

Amb el temps, la problemàtica ha anat canviant, especialment ajudada per un factor relativament nou en la societat actual. És el cas de les noves tecnologies i, per extensió, les xarxes socials, que han afavorit a l’aparició de nous casos de bullying, que ara ja no és presencial i que es converteix en un fenomen més difícil de controlar.

Rosa Martínez, directora de l’Institut de la Font del Ferro, ha explicat a aquesta emissora que això fa que el bullying es pugui produir no només a l’escola sinó també fora del centre i en qualsevol moment del dia.

És per això, diu la directora, que és important conscienciar els alumnes sobre aquesta realitat.

Per lluitar contra l’assetjament escolar, des de l’Institut s’han posat en pràctica xerrades i dinàmiques per donar a conèixer els alumnes quina és la realitat que presenta ekl bullying, posant-los en situacions de les quals podrien ser-ne prtoagonistes i també alertant de les conseqüències que comporta fer bullying a algú.

A la vegada, però, Martínez destaca que el treball contra el bullying és una tasca que no només s’ha de dur a terme al centre sinó que també és fonamental el paper de les famílies.

Tot i que la majoria dels casos de bullying es produeixen a secundària, als centres de primària també se’n detecten casos, i allà també s’hi han fet xerrades tant a docents com a alumnes, per part de la Policia Local, per advertir dels possibles casos i de com evitar aquestes situacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics