URGENT

La nova recollida d’escombraries ha de reciclar el 50% de la brossa en 2 anys

Compartiu aquesta història
Imatge del Ple d’aquest matí

Aquest matí l’Ajuntament de Palafolls ha delegat  la recollida i gestió dels residus urbans al Consell Comarcal. A la pràctica significa un canvi d’empresa que realitza el servei i també de la manera de funcionar. Com ja va avançar aquesta emissora ahir, els contenidors disseminats desapareixeran i es posaran en marxa una 50a d’illes de contenidors repartides pel municipi i que inclouran els 5 contenidors bàsics de recollida selectiva.

Amb aquest nou concepte de recollida es vol evitar que els palafollencs llencin al contenidor del rebuig aquelles escombraries que s’han de separar.

En el ple d’avui hi ha assistir el director de l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Maresme, Fernando Cabello, que ha explicat que amb aquests sistema es preveu cobrir l’objectiu de reciclar la meitat de la brossa que es genera a Palafolls l’any 2020. Explica a més, que el fet de no separar suposa pagar una penalització que encareix el servei.

El nou conveni amb el CCM preveu que a principis d’any ja estigui en marxa tot el nou sistema de recollida i també tota la infraestructura necessària; els nous contenidors, el nou camió de recollida, càmeres de seguretat per evitar abocaments incontrolats així com també les campanyes d’informació previstes.

Amb el canvi de sistema i d’empresa, l’Ajuntament abarateix el cost del servei. L’any passat Palafolls es va gastar 450 mil€ en la recollida d’escombraries, i es preveu que el nou conveni abarateixi el servei fins els 330mil€. De tota manera, en els propers 8 anys caldrà sumar 180 mil€ a la factura per tal d’amortitzar tota la inversió prevista. L’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, destaca que es pagarà més o menys el mateix, però amb una renovació total dels equipaments.

Fins el proper mes de gener, el servei s’anirà fent, però amb caràcter transitori, és a dir, adaptant-se poc a poc al nou sistema que haurà d’estar en marxa plenament a principis de l’any vinent.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics