URGENT

ERC proposa actualitzar el catàleg de bens històrics i patrimonials de PLF

Compartiu aquesta història

Divendres se celebra ple ordinari a l’Ajuntament de Palafolls, una sessió que comptarà amb un total de 16 punts a l’ordre del dia, dos dels quals corresponents a mocions.

Es tracta de dues propostes que presenta el grup municipal d’ERC, la primera sobre el catàleg de patrimoni històric, arquitectònic i ambiental de Palafolls, mentre que la segona és en defensa dels drets de les dones víctimes d’agressions sexuals.

En la primera de les mocions, els republicans demanen que l’Ajuntament actualitzi el catàleg del patrimoni palafollenc posant al dia aquest catàleg de béns de l’àmbit històric, arquitectònic i també ambiental que cal protegir.

Segons Francesc  Alemany, portaveu dels republicans a Palafolls, l’actual catàleg, que data dels anys vuitanta, ha quedat obsolet, així com també cal actualitzar-lo per poder dotar de més protecció al patrimoni municipal.

La proposta demana que aquesta actualització es faci efectiva abans de finals d’any.

La segona moció dels republicans es presenta en el marc de la sentència, un mes després, del cas conegut com “La Manada”, on 5 homes van ser sentenciats amb 9 anys de presó per abús sexual continuat a una jove als San Fermines del 2016, però no pas d’agressió sexual, ja que considera que no va haver-hi intimidació ni violència.

En aquest sentit, la moció dels republicans fa referència al fort rebuig social que va generar aquesta sentència, i consideren que la consideració dels fets com a abús sexual és un “greuge” cap a totes les dones, i que suposa una “legitimació de la violació”, situant en una posició de desempara a les víctimes d’aquests delictes.

Alemany, explica que un dels objectius d’aquesta moció és que a l’Ajuntament treballi al voltant d’aquesta qüestió, tant a nivell intern com també de cara a la ciutadania.

Totes dues mocions seran debatudes a l apart final del ple d’aquest proper divendres, que començarà a la seva hora habitual, a les 7 del vespre, i que serà retransmès en directe per RP.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics