URGENT

Investigadors de la UAB faran xerrades i assessorament mediambiental a Palafolls

Compartiu aquesta història

Aquest proper mes de juny es posa en marxa l’agenda de la UAB a Palafolls, una iniciativa per la que s’oferirà tot un seguit de xerrades i d’assessorament per a particulars, empreses i propietaris de boscos.

Aquesta agenda s’iniciarà amb dues trobades. La primera el dia 7 per parlar sobre els boscos i els recursos forestals a l’Alt Maresme, i en especial incidència a Palafolls.

Aquesta trobada comptarà amb l’investigador de recerca en macroecologia Jordi Vayreda, que és especialista en els impactes de les pertorbacions i el canvi global sobre els boscos. També hi seran el catedràtic de la UAB Jordi Bartrolí i el tècnic del Consell Comarcal del Maresme i de Palafolls, Oriol Bassa.

A finals de mes, el dia 21, es farà la segona edició de l’Agenda dedicada al món de l’aigua al Maresme i en concret a Palafolls.  També es vol fer incidència a l’economia circular. Aquell dia els ponents seran Fernando Cabello, director de Medi Ambient del CCM i un investigador per determinar de la UAB.

La intenció de les xerrades, segons explica el regidor Josep Rueda, posar a disposició de la ciutadania l’assessorament que es dóna a través del conveni que té l’Ajuntament i la UAB.

Ja a la tardor, al novembre, es reprendran les xerrades informatives  en temes medioambientals.

Aquesta Agenda de la UAB a Palafolls és fruit del conveni col·laboració i d’assessorament signat fa un any entre aquesta universitat i l’Ajuntament.

Un assessorament que es fa en polítiques medi ambientals que  ajudin a modernitzar el sistema productiu del municipi, combinant les noves tecnologies i la ciència juntament amb els criteris de sostenibilitat.

També es preveu que s’orienti als responsables municipals i a les empreses locals sobre energia renovable i sobre noves iniciatives a l’entorn de l’economia circular o bioeconomia, és a dir, obtenir energia i recursos dels residus que es generen, i assessorar, en definitiva, l’Ajuntament, en la posada en marxa de polítiques  sostenibles.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics