URGENT

Blanes tindrà un nou cicle formatiu d’aplicacions web

Compartiu aquesta història

El curs vinent 2018-2019 l’Institut Sa Palomera de Blanes impartirà uns nous estudis de cicle formatiu de grau superior. Es tracta del ‘Desenvolupament d’Aplicacions Web’ en modalitat dual, un model educatiu que incrementa les hores formatives a l’empresa, i que per tant, segons es destaca des de l’Ajuntament de Blanes, es podrà comptar amb una garantia molt més elevada de poder trobar feina quan es finalitza.

Justament les empreses del territori ja fa molts anys que demanaven al centre educatiu joves amb aquesta formació per poder incorporar-los a la seva plantilla. De fet, la consecució del nou cicle ha estat possible gràcies a la insistència i la feina de l’Institut Sa Palomera, així com de les empreses que demanen un perfil de treballador amb aquestes característiques.

En total, els alumnes –un màxim de 30- faran aproximadament 2.300 hores durant dos anys, més temps que en els cicles normals. Del total d’hores formatives, 1.000 hores seran de pràctiques a l’empresa, enlloc de les 300 hores que es fan actualment en els cicles que no són Dual.

Està pensat per a joves d’entre 18 i 24 anys, i interessats en el desenvolupament i manteniment d’aplicacions relacionades amb entorns web, i complementarà els dos cicles de la família d’informàtica i comunicacions que s’estan impartint al centre des de fa 16 anys: el CFGM de Sistemes Microinformàtics i Xarxes (SMX) i el CFGS d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa (ASIX). Al poder-se combinar amb aquest últim cicle, l’alumne pot sortir amb dues titulacions després de tres anys d’estudis, afavorint també la seva inserció laboral, i capacitant-lo per ser més versàtil i polivalent.

Ja feia anys que l’institut havia sol·licitat implantar aquest cicle, que va demanar per primera vegada al 2012.

 

Foto: Institut Sa Palomera

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics