URGENT

El Projecte Rossinyol tanca la seva 9a edició

Compartiu aquesta història

Va ser aquest divendres a l’Escola Mossèn Joan Batlle de Blanes, on es va posar el punt i final a l’edició d’enguany d’aquest projecte, que té per objectiu afavorir la integració cultural, social i lingüística dels alumnes nouvinguts.

A la vegada, el projecte promou la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social de nens i nenes tant per part de les institucions com de la Universitat.

El projecte, que va arrencar el passat mes desembre, ha comptat enguany amb 14 parelles d’alumnes provinents, per una banda, de les escoles i també aquest any de l’Institut Serrallarga i, per l’altra, de la Universitat de Girona, amb alumnes que cursen estudis superiors d’Educació, Infermeria, o Enginyeries, entre d’altres.

Amb el Projecte Rossinyol es vol poder accelerar la integració dels escolars nouvinguts al municipi, i de fet es tracta d’una experiència que també es desenvolupa a nivell internacional, a través d’una xarxa d’universitats que es basa en la relació entre els mentors –els universitaris voluntaris– i els mentorats –els alumnes d’origen estranger.

El projecte Rossinyol es va realitzar per primera vegada ara fa 9 anys. El motiu que va dur a la UdG i l’Ajuntament de Blanes a impulsar aquesta iniciativa és que el municipi és una de les localitats amb un percentatge més alt de ciutadans d’origen estranger i d’altres zones de l’Estat espanyol.

L¡’acte de cloenda d’aquesta 9a edició del projecte va comptar amb la participació dels 28 alumnes que han format part de la iniciativa, acompanyats pels directors, caps d’estudis o coordinadors dels respectius centres educatius, així com també amics i familiars, i autoritats locals, com l’alcalde de Blanes i regidor d’Acció Social, Mario Ros, que va agrair la tasca dels mentors i mentorats.

L’acte va comptar amb els parlaments de diversos dels involucrats en el projecte i va comptar, entre d’altres, amb un passi de fotografies d’aquest mig any d’activitats.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics