URGENT

Baixa l’atur a Palafolls per quart mes consecutiu

Compartiu aquesta història

El nombre d’aturats al nostre municipi se situa aquest mes passat mes de maig en 504 persones, la xifra més baixa des de l’agost de l’any passat, quan el nombre de persones sense feina era de 501.

Segons les dades publicades per l’Observatori del Treball de la Generalitat, aquest és el quart mes consecutiu que baixa el nombre d’aturats a Palafolls, on s’ha passat de tenir un pic de 625 persones desocupades el mes de gener, un màxim que no s’assolia des del març de 2017, fins a les 504 actuals, cosa que representa un descens de 121 en 4 mesos.

Fent una comparativa interanual, la xifra també ha baixat respecte el mes de maig del 2017, quan hi havia 525 aturats, 21 més que ara.

La tendència a la baixa de l’atur s’ha seguit també a la resta de l’Alt Maresme. A Tordera, la davallada mostra una xifra similar, on l’atur ha baixat en 28 persones aquest mes de maig, i on la xifra se situa actualment en 1.119 aturats.

A Malgrat, el nombre d’aturats aconsegueix aquest darrer mes baixar de les 1.000 persones, reduint en 53 el nombre de persones desocupades, que ara són 984 al municipi.

Pràcticament la mateixa xifra mostra Calella, que redueix en 54 persones l’atur, amb 1.100 desocupats.

El municipi que amb diferència més redueix la xifra d’aturats, toti que es manté com a municipi de l’Alt Maresme amb més persones sense feina, és Pineda.

El municipi registra aquest maig 182 persones menys a l’atur que el mes anterior, i aconsegueix baixar de les 2.000, situant-se ara en 1.922 persones sense feina.

Una situació similar és la que mostra Blanes, que tot i no aconseguir baixar de les 2.000 persones aturades –ara mateix, de fet, en 2.470– sí que redueix la xifra respecte l’abril en 215 aturats menys.

A nivell comarcal, el Maresme redueix en gairebé 1.000 la seva xifra d’aturats, concretament 945, i ara en són poc més de 24.400 a tota la comarca.

El descens de l’atur, com és habitual en aquesta època, es comença a fer notar de manera més notable degut a l’inici de la temporada d’estiu, amb el conseqüent augment dels contractes en el sector turístic.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics