URGENT

ERC recrimina a l’alcalde l’actitud sobre el debat de la violència masclista

Compartiu aquesta història

El grup dels republicans a Palafolls ha emès avui un comunicat en què denuncien la manera com es va debatre la moció contra la violència masclista al darrer ple del mes de maig al consistori.

ERC considera que durant la sessió plenària es van fer comentaris masclistes i es van observar actituds fora de lloc durant el debat de la moció que instava a l’Ajuntament a defensar de manera activa a totes les dones que puguin ser víctimes d’alguna agressió sexual, tot plegat després de la polèmica sentència del cas de “la Manada”.

Segons els republicans, l’alcalde Valentí Agustí va desautoritzar amb rialles i comentaris fora de lloc a Juan Andrés Osorio, d’EUiA, quan aquest feia un discurs antipatriarcal.

Aquest fet va ser recriminat per la regidora Susanna Pla, que va denunciar que el tema no fos tractat amb suficient seriositat. En aquest sentit, Pla va lamentar la situació, afirmant que “cada vegada que es presenta una moció que afecta a les dones, s’acaba fent broma”.

La regidora, en declaracions a aquesta emissora, ha puntualitzat que la crítica de les actituds no va dirigida només a l’alcalde sinó també a la resta del ple, ja que considera que no es tracta amb prou seriositat aquest tema.

Segons Pla, el fet que es produeixin aquestes situacions, desprestigia el debat entorn a aquesta qüestió, i lamenta que en la societat i moment actuals es faci broma al voltant de temes que afecten directament a les dones.

En el comunicat, els republicans també critiquen que el regidor no adscrit Óscar Bermán posés en qüestió la versió de la víctima als San Fermines de 2016, un fet que la mateixa regidora republicana ja li va retreure al ple, recordant-li la seva piulada contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ara fa dos anys, quan Bermán va afirmar que “en una societat seriosa i sana, Ada Colau estaria fregant terres”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics