Blanes aprova el Pla d’Actuació contra les Agressions Sexistes i la moció sobre el dret a l’empadronament

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Va ser a la sessió del ple ordinari del mes de juny, celebrada ahir dijous al vespre al consistori blanenc.

Es tracta de dos dels punts més destacats del ple d’ahir, i que van ser aprovats amb els vots a favor de gairebé totes les forces polítiques. Només en el cas de la moció sobre el dret a l’empadronament, el grup de Ciutadans va abstenir-se a la votació.

Aquesta moció estava presentada per diverses entitats socials de Blanes que formen part de la Comissió de Cooperació, Solidaritat  i Cohesió Social.

La proposta ja es preveia d’interès pel ple, especialment per a una part del públic present a la Sala de Plens, i que hi assistia en representació del col·lectiu de persones migrants que estan tancades des del passat 13 de juny a l’Esbarjo Parroquial per reclamar els seus drets.

De fet, abans de la sessió plenària d’ahir al vespre, l’alcalde de Blanes, Mario Ros, va reunir-se amb representants de les entitats socials de la comissió, amb l’objectiu de consensuar un nou redactat de la proposta d’acord perquè fos més entenedor i més fàcil de dur-ho a la pràctica.

Un dels punts de l’acord contempla la redacció d’un Manual d’Ús del tràmit del padró per sistematitzar el treball i assegurar resultats homogenis per a les diferents persones que intervenen en el procés, i que es redactarà a la Comissió de Cooperació i Solidaritat.

A l’acord també s’hi inclou la implementació de la carta de residència municipal o d’un informe de coneixement de residència al municipi, així com fer una Declaració Institucional que reafirmi els acords adoptats en aquesta moció.

Per altra banda, el ple també va aprovar el nou Pla d’Actuació Contra les Agressions Sexistes en esdeveniments festius a Blanes. El pla funciona com un protocol, i recull tota una sèrie de mesures preventives i per actuar de manera efectiva en el cas que s’hagi d’afrontar algun cas d’agressió sexual.

En aquest sentit, no es tracta d’un reglament estàtic, sinó que suma diverses mesures per lluitar contra els atacs sexistes, entre elles l’organització de campanyes i accions amb el conegut lema No és No.

El primer esdeveniment públic on s’aplicarà serà el Festival de Música Jove Ensorra’t d’aquest 2018.

Entre d’altres, el ple d’ahir a l’Ajuntament de Blanes també va servir per aprovar dues altres mocions; una sobre l’ús de plàstic al municipi i una altra en commemoració del dia Mundial de l’Orgull LGTBI, i també va aprovar nous carrers del nomenclàtor i els dies festius addicionals d’obertura comercial de cara al 2019.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics