URGENT

Tots els alumnes de l’institut aproven la selectivitat

Compartiu aquesta història

Recentment s’han conegut els resultats de les PAU, les Proves d’Accés a la Universitat d’enguany.

Les notes han deixat a Palafolls un total d’aprovats en la convocatòria d’aquest curs de la selectivitat. Aquest cop es presentaven 28 alumnes de 2n de Batxillerat de l’Institut de la Font del Ferro, i tots ells han aconseguit superar els exàmens.

Des del centre de secundària han fet una valoració molt positiva dels resultats, i ara només esperen que les notes que han obtingut els alumnes els serveixi i sigui suficient per poder accedit als estudis universitaris que hagin escollit.

Rosa Martínez, directora de l’Institut de la Font del Ferro de Palafolls, es mostra satisfeta dels resultats obtinguts pels alumnes, i destaca també que un d’ells ha obtingut una distinció en la nota de la fase general, on ha obtingut més d’un 9 de nota en aquesta part.

El fet que el sistema permeti optar fins a un 14 de nota, per tal d’augmentar les possibilitats d’accedir als estudis destijats, fa que molts dels alumnes optin per examinar-se de més assignatures de les que han d’afrontar obligatòriament.

En aquest sentit, poden optar a realitzar fins a 3 exàmens més. Aquesta possibilitat ha fet augmentar les notes de tall, que determinen quina és la nota mínima per accedir a una carrera basant-se en la demanda que hi ha d’aquells estudis.

En aquest sentit, segons ha explicat la directora de l’institut palafollenc, la majoria dels alumnes opten per examinar-se d’un mínim de 2 exàmens per poder optar a pujar la seva nota final i aspirar a més possibilitats.

A nivell general, els alumnes catalans han tret una nota mitjana de 6,62 a la selectivitat d’enguany. Si se suma a la nota mitjana de batxillerat –que correspon a un 60% del total per accedir a la universitat–, que ha estat de 7,37, la nota d’accés a la universitat d’aquest 2018 amb un 7,088 de mitjana.

La immensa majoria dels estudiants catalans han aprovat la selectivitat, ja que ho han fet el 96% dels estudiants, dos punts més que ara fa un any.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics