Reconeixen la Biblioteca Comarcal de Blanes per la seva col·laboració en la donació de sang

Els passats dies 28 i 29 de juny, la biblioteca blanenca va tornar a ser escenari de la campanya de donació de sang que impulsa l’Associació de Donants de Sang i el Banc de Sang i Teixits.

Durant la jornada, l’associació va fer un reconeixement a aquest equipament per la seva col·laboració en les diverses jornades que s’hi duen a terme periòdicament.

Va ser amb el lliurament d’un guardó que va fer el president de la Federació Catalana de Donants de Sang, Marc Ibars, a l’alcalde de Blanes, Mario Ros, coincidint amb la campanya de donació que es feia a la Biblioteca, i on també hi van ser presents voluntàries de l’Associació de Donants de Sang de Blanes i del Banc de Sang de Girona.

Blanes és la població del territori on es fan més nombre de donacions al llarg de l’any. Per recaptar la sang, cada any s’organitzen quatre jornades, celebrades cada tres mesos i amb caràcter ordinari, mentre que ocasionalment també se’n fan de manera extraordinària, sobretot coincidint amb l’estiu.

En aquest sentit, des del Banc de Sang es fan crides a la població per tal que donin sang, ja que es tracta d’una època amb més desplaçaments i també més possibilitats d’accidents de trànsit.

Com és habitual, el Banc de Sang també recorda que de cada donació de sang se’n separen els glòbuls vermells, el plasma i les plaquetes. En aquest sentit, el fet que les plaquetes caduquin als cinc dies fa que sigui molt important aconseguir un mínim de 700 donacions al dia.

És la manera per poder garantir que tots els malalts, especialment els que reben tractaments contra el càncer, tindran plaquetes suficients.

Sumant les dues jornades de dijous i divendres passats, van participar a la donació 218 persones, de les quals gairebé 200 van ser donacions efectives, mentre que la vintena restant van ser oferiments d’homes i dones que per diverses raons no van poder donar sang, tal com es va determinar en el cribratge previ.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics