L’Ajuntament de Pineda afirma no tenir cap vincle contractual amb l’empresa investigada per l’operació Enfiladissa

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest dimarts, la Policia Nacional ha iniciat una operació anticorrupció amb registres a diversos ajuntaments d’arreu de l’Estat.

Es tracta d’una trama que afectaria a diverses ciutats governades pel PSC, PP i Ciutadans, i on presumptament s’haurien produït adjudicacions irregulars per tal d’afavorir a una filial del grup Sacyr.

En concret, es tractaria d’una macooperció contra el frau en l’adjudicació de contractes de gestió del trànsit i les multes, i que ha portat a la detenció de diversos alcaldes, regidors policies i empresaris de les poblacions investigades.

En el cas del Maresme, ha estat detingut i posteriorment deixat en llibertat el cap de la Policia Local de Tiana, i també s’han realitzat escorcolls en altres municipis com Mataró, Montgat, Premià i Pineda.

En aquest darrer cas, el consistori pinedenc ha aclarit a través d’un comunicat que no ha tingut cap relació contractual amb la societat mercantil Aplicaciones Gespol SL, i que ha presentat tota la documentació sol·licitada en relació als expedients de contractació relacionats amb diversos sistemes de controls de trànsit.

L’Ajuntament de Pineda també ha explicat que només contra un apunt comptable amb l’empresa Bilbomática S.A., sobre la compra d’un equip de telecomunicacions amb els Mossos d’Esquadra, però que segons el consistori no tindria cap relació amb el que s’ha publicat en diversos mitjans de comunicació.

Pel que fa a l’operació, la Policia Nacional investiga uns fets que podrien constituir delictes de prevaricació administrativa, frau a l’administració pública, revelació d’informació privilegiada, malversació de cabals públics, tràfic d’influències i pertinença a organització criminal, entre d’altres.

 

Foto: Diari ARA

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics