URGENT

El Ple de Palafolls aprova cancel·lar crèdits que tenia pendents gràcies al superàvit aconseguit

Compartiu aquesta història

La sessió plenària del passat divendres va debatre, entre d’altres, entorn als crèdits que l’Ajuntament tenia amb les entitats bancàries de Novagalicia –de l’Institut de Crèdit Espanyol– i Bankia.

Es tracta de dos crèdits contrets amb aquestes entitats, un l’any 2012 i l’altre dos anys abans, i que sumaven un import total de gairebé 1 milió 160 mil euros.

Al tancament de l’últim exercici, l’Ajuntament ha obtingut superàvit, la qual cosa li permet cancel·lar aquests crèdits. De fet, tal i com va explicar la regidora d’Hisenda Dolors Agüera, un d’aquests crèdits no es podia cancel·lar fins l’any 2021, però amb el romanent del superàvit la llei permet amortitzar els deutes contrets.

Dels gairebé 1 milió  160 mil euros se’n podran amortitzar 1 milió 130 mil euros. Aquest fet, segons va explicar la regidora, és perquè des l’inici del procés de cancel·lació fins a l’aprovació del ple s’ha pagat una quota més dels crèdits, cosa que s’hagués incrementat en cas d’aprovar-se al següent ple del mes de juliol.

La nota anecdòtica del punt va arribar quan l’alcalde, Valentí Agustí, va preguntar al grup d’ERC sobre l’assoliment d’aquesta liquidació.

En aquest sentit, l’alcalde va preguntar al portaveu dels republicans, Francesc Alemany, si creia que finalment el consistori podria aconseguir liquidar el deute.

El republicà, al seu torn, es va defensar dient que sempre han reconegut els passos que ha fet el govern municipal en aquest sentit, a la qual cosa l’alcalde va contestar que “ho havia trobat a faltar”.

Finalment, el punt va ser aprovat per unanimitat per tots els regidors del ple.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics