URGENT

Blanes inaugura un nou accés al Camí de Ronda a tocar del Jardí Botànic Marimurtra

Compartiu aquesta història

Fa uns mesos, l’Ajuntament de Blanes iniciava les obres per posar en marxa un nou accés, fins llavors inèdit, al Camí de Ronda, al seu pas per la Cala de Sant Francesc, popularment coneguda com a Cala Bona.

Es tracta d’un nou accés a aquest itinerari des de la part sud i que serveix de prolongació de sortida del camí. Concretament, es troba situat al costat de l’entrada posterior del Jardí Botànic Marimurtra, que fins ara només s’havia utilitzat per esdeveniments i activitats extraordinàries.

La inauguració d’aquest nou accés s’ha fet aquest dijous, amb la presència d’autoritats del consistori i també responsables del Jardí Marimurtra.

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme i Obra Pública de Blanes, Pepa Celaya, s’ha mostrat satisfeta per la posada en marxa d’aquest nou tram, del qual ha destacat l’entorn per on transcorre, i que permet una millor vista del penya-segat d’Es Viver, amb unes vistes que fins ara no es podien gaudir de d’un accés públic.

De fet, un dels atractius amb què compta el nou tram d’accés és un nou mirador de cara al mar, i el camí com a tal s’ha dissenyat inspirant-se amb les onades, amb un traçat que ha estat consensuat amb el Jardí Botànic Marimurtra.

Per la seva banda, la tanca que separa el camí del Jardí Botànic està feta a base de pals rodons de fusta d’acàcia amb diferents alçades.

Les obres, dutes a terme per Aglomerats Girona S.A., van començar a mitjans del mes de febrer, i han comptat amb un cost de prop de 166.500 €, cofinançades la meitat per l’Ajuntament de Blanes i l’altra meitat pel Pla de Foment Territorial de Turisme del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics