Malgrat tanca la campanya “Tu hi pintes molt!” amb 14 façanes repintades

La campanya, que va iniciar-se a principis del passat mes de febrer, té dos principals objectius. Per una banda, es vol millorar el paisatge urbà dels barris del Castell i la Verneda, i per l’altre facilitar l’accés al món laboral a persones que estan a l’atur.

La campanya planteja que el propietari interessat en la façana que es vol repintar posi els materials necessaris i demani els permisos pertinents, mentre que la campanya assumeix el cost de la mà d’obra per fer els treballs de pintura a l’edifici.

D’aquesta manera, la campanya aconsegueix donar una imatge renovada a les façanes dels dos barris malgratencs del Castell i de la Verneda, dins la Llei de Barris, i també realitzar una tasca inclusiva amb aquelles persones sense feina.

Després de gairebé mig any, la iniciativa s’ha tancat enguany amb un total de 14 façanes d’aquests dos barris amb una nova imatge, després de la feina dels participants a la iniciativa.

El programa, iniciat el març del 2013, pinta les façanes d’acord amb la carta de colors del barri, que va ser elaborada el 2010 per la mateixa empresa responsable dels colors d’una de les imatges més icòniques de la ciutat de Girona, com són les cases del riu Onyar.

Segons ha explicat Jordi Vila, responsable del projecte de barris a Malgrat, a banda dels dos principals objectius inicials, s’aconsegueix un tercer objectiu, com és el d’incentivar la rehabilitació d’altres façanes per part dels propis veïns dels barris on s’actua.

Les persones contractades per treballar en el programa han estat les encarregades de pintar les façanes, mentre que els propietaris dels habitatges han assumit el cost de la pintura i la rehabilitació prèvia si era necessari.

Les persones participants també han elaborat pressupostos i han estimulat la iniciativa mitjançant la promoció porta a porta de la mateixa entre el veïnat.

Des de l’Oficina Local d’Habitatge, organisme encarregat de gestionar el projecte, es considera que el paisatge urbà de la Verneda i del Castell s’ha transformat “notablement”, i que “es percep la implantació de la carta de colors”.

Vila ha destacat la bona acollida del projecte, que cada any ha rebut un alt nombre de demandes dels veïns dels barris on s’ha intervingut.

El responsable es mostra satisfet pel resultat de la campanya d’enguany, i de cara  futures edicions considera que caldrà ser “imaginatius”, ja que tot plegat s’emparava fins ara ens els projectes de llei de barris, d’on es rebia una subvenció que ja no es tindrà l’any que ve.

Des de l’inici del projecte, ara fa més de 5 anys, s’han aconseguit repintar un total de 139 façanes de Malgrat de Mar.

 

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics