250 efectius de seguretat i emergències treballaran en el Pla de Seguretat pels focs de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Com cada any, Blanes prepara un dispositiu especial de cara a una nova edició del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, per tal de garantir la seguretat i la mobilitat al municipi.

El Pla de Seguretat i Emergència del Concurs, presentat ahir al consistori blanenc, comptarà amb un operatiu diari de 250 efectius del cos de policia, serveis sanitaris, bombers i Protecció Civil, entre d’altres, que s’encarregaran de vetllar per tenir el màxim d’incidències previstes i delimitar les zones de seguretat establertes.

En total, sumant les sis nits amb què compta aquest any el concurs, el Concurs de Focs sumarà més d’1 milió d’espectadors, concentrats sobretot el cap de setmana.

A banda, des de fa 3 anys el Pla de Seguretat i Emergència també s’adapta a les mesures del Pla Operatiu Específic del cos de Mossos d’Esquadra en aplicació del nivell 4 d’Alerta Terrorista, vigent actualment a Catalunya.

La mobilitat, durant els dies del Concurs, també es veurà afectada, i per això les autoritats demanen als veïns que utilitzin itineraris alternatius d’arribada als domicilis particulars, mentre que als visitants se’ls demana que assisteixin als espectacles amb suficient antelació per evitar retencions.

Unes recomanacions que també es fan a l’hora de finalitzar els espectacles, aconsellant que es marxi de manera esglaonada per evitar aglomeracions.

El Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que enguany arriba a la seva 48a edició, se celebrarà del 21 fins al 26 de juliol.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics