URGENT

L’Ermita de la Miraculosa, a Sant Genís, apareix vandalitzada

Compartiu aquesta història

A principis d’aquest mes de juliol, la petita ermita de la Verge Miraculosa, a Sant Genís, va ser víctima d’un acte vandàlic.

L’ermita, una construcció de mida petita, situada enmig del bosc, a tocar de la Masia de Can Gibert,va aparèixer amb el seu interior destrossat.

Tot plegat va ser descobert pel divulgador del patrimoni local i veí de Sant Genís Xavier Salicrú, que el passat diumenge 1 de juliol es trobava passejant per la zona i va ser el primer en descobrir i donar a conèixer els desperfectes.

Segons ha explicat Salicrú, en el moment de passar per davant de l’ermita, va observar que la porta estava entreoberta i a l’exterior, a terra, hi havia ciris trencats i altres restes.

Va ser llavors quan va decidir accedir a l’ermita, i va descobrir que el seu interior havia estat completament vandalitzat.

Segons ha explicat, els bancs estaven trencats, així com també els vidres de les dues capelletes de fusta de l’interior. El que més se’n va salvar va ser la imatge de la Verge Miraculosa, que segons Salicrú va patir menys desperfectes.

En aquest sentit, el divulgador explica que l’atac suposa més un efecte sentimental pel que suposa l’espai, que data de l’any 1948, que no pas patrimonial.

Després de descobrir les destrosses, Salicrú va avisar als propietaris de la finca, i els va convèncer perquè denunciessin els fets a la Policia.

Els mateixos propietaris, amb qui ha pogut contactar aquesta emissora, creuen que es tracta d’una bretolada, però no creuen que fos un acte premeditat.

Salicrú també ha explicat que aquest atac a l’ermita és el segon acte vandàlic que pateix aquest indret en les darreres setmanes, ja que fa dos mesos els bancs i taules de pedra de l’exterior de l’ermita també van aparèixer amb destrosses.

L’acte vandàlic a l’Ermita de la Verga Miraculosa està ara en mans de la Policia, i se’n desconeix l’autoria.

 

Foto: bttjoan.wordpress.com

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics