URGENT

Poc més d’un centenar de malgratencs participen en les votacions dels pressupostos participatius

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Malgrat ha presentat aquest matí els resultats finals del procés de pressupostos participatius d’enguany al municipi.

Ahir dimecres es tancava la fase de votacions de les 8 propostes que van passar a votació, després de passar per les diverses fases de triatge que ha fet el grup motor.

En total, només 106 persones han participat en les votacions, de les quals finalment se n’han considerat vàlids 95. Els restants s’han acabat considerant com a nuls, degut a que les persones votants no van acabar validant correctament el seu vot al final del procés.

El regidor de Participació Ciutadana del consistori malgratenc, Ramir Roger, ha fet autocrítica d’aquests resultats, admetent que en aquest sentit no estan del tot satisfets.

El regidor considera que cal millorar de cara a futurs processos d’aquest tipus a Malgrat i justifica la baixa participació pel fet que era la primera experiència del municipi en el camp dels pressupostos participatius.

Les votacions han donat com a primera opció votada la millora de la plaça Catalunya, més coneguda com a plaça del Liceu, i que comptava amb un cost de gairebé 49.000 euros.

Seguidament, s’ha la millora de les voreres de diversos carrers de Malgrat, com el carrer Carme, Llibertat o Sant Elm, entre d’altres, amb una partida de 50.000 euros.

En tercer lloc, els malgratencs han escollit la remodelació i sanejament de la plaça de Ca l’Arnau, rondant també els 50.000 euros, mentre que en quart lloc de les votacions ha quedat el projecte per millorar els desplaçaments en bicicleta, pel que fa als carrils bici i els estacionaments.

En aquest darrer cas, però, s’ha hagut de descartar la proposta ja que comptava amb un pressupost de 50.000 euros que, sumats a la resta de propostes, ja superava els 180.000 euros totals destinats al pressupost.

Per tant, ha estat finalment la cinquena proposta més votada, en aquest cas la instal·lació de panells informatius als edificis catalogats com a Béns d’Interès Local, la quarta i última proposta que s’executarà d’entre les 8 que hi havia a votació. Aquesta darrera proposta compta amb 17.500 euros de pressupost.

Des del consistori es valora positivament la funció del grup motor i la implicació que ha comportat per part de la ciutadania. En aquest sentit, es considera que tot plegat ha permès als malgratencs conèixer també el que suposa tirar endavant un procés d’aquest tipus.

Les propostes seran presentades al ple del proper mes d’agost, i de cara a la tardor està previst que es dugui a terme l’avaluació del procés per part del grup motor.

 

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics