URGENT

Una dona resulta intoxicada a Blanes per l’aigua alertada per l’Agència de Salut

Compartiu aquesta història

Aquest dimarts, el Departament de Salut de la Generalitat va emetre un comunicat on s’informava que la cadena de supermercats Condis havia retirat de la venda envasos de 5 litres d’aigua mineral natural de la marca Aiguaneu.

Concretament, es tracta del lot 120721, que va ser objectiu d’unes investigacions després d’una denúncia als Mossos d’Esquadra feta per un consumidor que, després de beure l’aigua, hauria patit una irritació del tracte digestiu.

Un cop iniciades les investigacions, es va descobrir que alguns dels envasos del lot feien mala olor quan s’obrien i també tenien mal gust. Va ser llavors quan l’Agència de Salut Pública de Catalunya va iniciar el control i la investigació en els punts on es venia aquesta aigua, també per verificar que el producte hagués estat retirat.

En el cas de Blanes, aquesta aigua ha provocat una afectació lleu a una dona de mitjana edat, veïna del municipi, que va notar cremor a la zona de la tràquea i que va ser derivada a un centre hospitalari, on es va comprovar que no havia tingut cap repercussió greu.

Ahir dimecres, el Departament de Salut va ampliar la retirada de productes també a les ampolles i envasos d’1,5 litres i 5 litres de la marca Eroski.

Segons ha informat Salut, les primeres investigacions en l’establiment envasador indiquen, com a possible causa de l’incident, una contaminació de les línies d’envasament amb productes químics provinents d’una línia que estava en procés de neteja i desinfecció.

L’Agència de Salut Pública està verificant la retirada del mercat d’aquesta nova marca i continua amb les actuacions de control i investigacions en les diferents empreses implicades.

Mentrestant, es demana a les persones que puguin tenir envasos d’aquest lot, el 120721, i també de la marca, que evitin consumir-los.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics