Arrenca la Festa Major de Santa Anna de Blanes

47è Concurs Internacional de Focs de Blanes. - Foto: Joaquim Llorens
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Avui dissabte es dóna el tret de sortida de la Festa Major del municipi, amb el pregó a càrrec de l’escriptora blanenca Alba Saskia, a dos quarts de 8 del vespre.

Ja de nit, avui és la primera cita amb el 48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Els efectes pirotècnics es llencen des de la platja i la Roca de Sa Palomera, cada nit fins el proper dia 26, a dos quarts d’11 de la nit.

Avui actua una pirotècnia provinent de València, i la seguiran els següents dies una de les companyies italianes, la suïssa, dues altres empreses estatals procedents de Múrcia i de Galícia i finalment la segona pirotècnia italiana, que s’encarregarà de tancar l’edició d’enguany del concurs, el dijous 26 de juliol, diada de Santa Anna.

Enguany, el nombre de companyies que s’han presentat al concurs ha tornat a augmentar, i de fet s’ha incrementat en més del doble respecte l’edició de només fa dos anys, quan s’hi van presentar un total de 9 candidatures.

El que també ha augmentat aquest cop al concurs és el nombre de dies de competició, que enguany seran 6, i conseqüentment ha augmentat també el pressupost destinat a l’esdeveniment, que és de 150.000 euros, la major part dels quals destinats a les empreses que participen al concurs.

La festa compta amb diversos actes per a tots els públics, tant a nivell musical, com els concerts del Festival Ensorra’t, les actuacions per al públic infantil i també, entre d’altres, la Diada Castellera amb l’actuació dels Castellers de l’Alt Maresme, els Maduixots, i els Tirallongues de Manresa.

Tot plegat es tancarà d’aquí a una setmana, el proper 28 de juliol, amb l’Aplec de l’Amor a la Cala Bona.

 

Foto: Joaquim Llorens

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics