URGENT

El govern canvia de postura i anuncia que abaixarà els preus de l’Escola Municipal de Música i Dansa

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Palafolls celebrava aquest divendres al vespre sessió de ple ordinari, on s’incloïa el debat sobre el nou model de l’EMMiD.

Aquest punt ja es preveia intens abans de començar la sessió, amb una sala de plens amb més públic assistent del que és habitual, i que es va acabar emplenant fins a no deixar cap cadira buida.

Un cop la regidora d’Educació, Rosa Garcia, va haver explicat els motius del canvi i les afectacions a nivell de preinscripcions i de preus, un grup d’una trentena de pares i mares d’alumnes del centre van voler expressar el seu malestar per l’augment del preu de les classes pel proper curs. Una pujada que algun dels pares va situar en un 94% en alguns casos.

El govern ha defensat el canvi de timó en la gestió de l’escola (amb un nou model educatiu), i ha explicat que el centre porta un dèficit acumulat d’uns 150 mil€.  Arran d’això s’havia aprovat una nova oferta educativa i uns nous preus públics que feien prevaldre les classes d’instruments de cobla i banda i que, per contra, contemplaven un augment en d’altres classes d’instruments i de dansa.

Des del primer moment els pares van mostrar el seu malestar a través de les xarxes i també a la mateixa sala de plens.

Arran de les protestes expressades a la sessió plenària, que va avançar el torn de precs i preguntes del públic perquè fos tractat en el mateix punt, el govern local s’ha compromès a revisar a la baixa els preus (passant de preu públic a taxa els imports de l’EMMID).

Per fer-ho caldrà fer un nou ple extraordinari abans d’acabar aquest mes, per tal que els preus estiguin definitivament aprovats per l’inici del curs, al setembre.

Ho explicava la interventora municipal, Montse Borràs, i l’alcalde Valentí Agustí ho concloïa proposant la convocatòria del ple a la resta de membres del consistori.

Es dóna el cas que les preinscripcions fetes al passat mes de maig s’han anul·lat i a partir d’avui dilluns comencen unes noves preinscripcions, que s’havien de fer amb els nous polèmics preus. El govern ha anunciat que les preinscripcions es faran igualment, tot i que encara no se sabrà el preu final de les classes de música i de dansa pel proper curs.

Segons van explicar durant el plenari, les primeres inscripcions s’han anul·lat perquè no comptaven amb una oferta i uns criteris establerts i aprovats prèviament per l’Ajuntament, pel que s’haurà de repetir.

La resposta de la resta de grups del ple davant d’aquesta situació va ser crítica amb la gestió del govern i la decisió presa al voltant de l’EMMiD.

També en el cas d’EUiA, soci de govern, ja que Juan Andrés Osorio va mostrar la seva disconformitat amb el nou model de l’escola.

ERC va criticar els passos del govern en un tema que el portaveu del partit, Francesc Alemany, va qualificar de “sensible i complicat”, va acusar el govern de manca de transparència en la gestió i va lamentar que s’hagués plantejat una pujada de preus, afirmant que això comportaria menys inscripcions.

El regidor no adscrit Óscar Bermán, per la seva banda, va dir que els canvis en la gestió del centre són “una persecució a una persona”, i també va criticar la gestió del govern en aquest tema.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics