URGENT

L’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes actua per Santa Anna celebrant el seu 55è aniversari

Compartiu aquesta història

Una de les entitats de Blanes que més tradició té a l’hora de participar en la Fetsa Major de Santa Anna és l’Esbart Joaquim Ruyra, que cada any té el focus d’atenció del programa de festes en almenys dues ocasions.

Aquest 2018, però, és especial per l’esbart coincideix amb una data molt assenyalada per a l’entitat, ja que està de celebració del seu 55è aniversari de vida. Aquesta efemèride ha portat a l’esbart a celebrar al llarg dels darrers mesos diversos espectacles commemoratius.

Ahir al vespre, la plaça dels Dies Feiners va ser l’escenari d’un espectacle farcit de danses catalanes, com el Ball del Roser de Gombrèn, les Majorales d’Horta de Sant Joan o el conegut Ball del Mortitxol, entre moltes d’altres.

D’aquí a dos dies, diada de Santa Anna, l’Esbart tornarà a ser protagonista de la Festa, amb el característic Ball de Morratxes, una tradició que es va tornar a incorporar a la Festa Major blanenca ja fa més de 15 anys. És una activitat que sempre acaba congregant una gran quantitat de públic al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament, i que enguany anirà acompanyada de la música en viu de la Cobla Flama de Farners.

Espectacles a banda, l’Esbart Joaquim Ruyra té curs, des de fa un parell d’anys, d’un dels escenaris de festa regentats per alguna entitat, que ha estat transformat per primera vegada en el Korre que Token Fest 18.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics