URGENT

La pluja no desllueix l’inici del 48ns Focs de Blanes

Compartiu aquesta història

Va ser dissabte a la nit, amb la primera de les 6 nits de focs amb què aquest any compta el 48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava.

Una estona abans d’iniciar el concurs, pels volts de quarts de 10 de la nit, la pluja va fer acte de presència, però no va ser suficient per fer perdre les ganes al públic assistent a la platja que volia presenciar l’inici dels Focs.

Centenars de milers de persones es van congregar a la zona per veure la primera de les actuacions del concurs, que enguany ha anat a càrrec de la pirotècnia valenciana Caballer FX-Global Foc.

Els valencians van oferir un espectacle de llum i foc que els va servir per recordar que l’any 2015 ja van quedar a un pas d’assolir el primer premi del Concurs de Focs de Blanes, després que al 2011 haguessin guanyat la Concha d’Or de Sant Sebastià.

Ahir diumenge, segon dia del concurs, va ser el torn de la primera de les tres pirotècnies europees que participaran aquest 2018 al concurs, com és Pyroitaly SNC, d’Itàlia que, entre d’altres distincions, va ser guanyadora del Festival Pirotècnic de Malta l’any passat.

No ha estat l’única empresa italiana que hi participarà, ja que dijous tancarà el concurs un altre pirotècnia del mateix país, així com també hi haurà l’actuació de la suïssa SAGL, que actua avui dilluns, demà dimarts actuaran els guanyadors consecutius de les dues passades edicions del 2016 i 2017, la pirotècnia Hermanos Fernández de Múrcia, i l’endemà dimecres la Xaraiva de Galícia.

Dissabte, prèviament a l’inici del concurs, una representació de la Comissió Tècnica del Concurs de Focs van iniciar les visites diàries als membres de la pirotècnica que disparen cada nit, una visita que també serveix per fer-los entrega d’un obsequi per la seva participació al concurs.

La primera nit dels focs a Blanes va comptar també amb una acció reivindicativa del CDR del municipi, que va aprofitar l’apagada de llums per projectar un llaç groc en una paret propera a la zona de llançament, per demanar la llibertat dels polítics independentistes empresonats.

 

Foto: Joaquim Llorens

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics