URGENT

El projecte de rehabilitació del Castell de Palafolls continua endavant

Compartiu aquesta història

La Junta de Govern Local de Palafolls d’aquesta passada setmana va aprovar de manera definitiva el projecte que ha de permetre rehabilitar diverses parts del Castell de Palafolls i el seu entorn, després que no s’hagin formulat al·legacions al projecte durant l’exposició pública.

Es tracta d’un projecte que preveu rehabilitar de manera parcial el Castell, a través de l’actuació de diverses parts. Les obres de reforma del Castell consisteixen en la millora de la seva entrada, el reforçament dels murs, la creació d’un control d’accés de vehicles, una taquilla, uns lavabos i també un espai d’informació turística.

Ho explica el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palafolls, Josep Rueda.

En aquest sentit, el cost de les obres de rehabilitació es podrà assumir gràcies a l’aportació de la concessionària de l’autopista C-32 per les obres de perllongament de la via. En aquest sentit, la concessionària destina una quantitat de diners als municipis per on passa aquesta via perquè siguin invertits en accions culturals.

Segons el consistori, les obres actuals de rehabilitació del castell són un pas més cap a la millora completa d’aquesta infraestructura, on anteriorment ja s’hi han realitzat actuacions als murs i la plaça.

Rueda, que admet que actualment ni l’Ajuntament ni la Generalitat tenen prou capacitat econòmica per fer front a una rehabilitació completa del Castell, espera que les obres puguin servir per mica en mica anar completant la rehabilitació de l’espai.

Les obres de rehabilitació parcial del castell de Palafolls, ara ja definitivament aprovades, tenen un pressupost d’execució per contracte de poc més de 308.000 euros, i segons les previsions del consistori podrien iniciar-se de cara al mes d’octubre.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics