Els ratpenats i la ciència, protagonistes aquesta setmana a Malgrat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El municipi va iniciar ahir dilluns la iniciativa Ciència Ciutadana, un projecte amb l’objectiu d’acostar la ciència a la ciutadania i que aquesta s’impliqui en tasques d’investigació científica, com per exemple compartir mètode o recol·lectar dades i resultats.

La idea, segons el consistori malgratenc, és transmetre hàbits i actituds responsables i sensibilització en el patrimoni local.

Tot plegat girarà entorn a un animal relacionat amb el municipi, com són els ratpenats, i comptarà amb la formació sobre la metodologia científica que cal utilitzar per estudiar-los.

Des d’ahir i fins el proper divendres, els participants a la iniciativa realitzen un total de 20 hores teòriques i pràctiques, de les 7 a les 11 del vespre, a la sala de l’Arxiu Municipal, de la mà del doctor en Biologia de la Universitat de Barcelona Jordi Serra-Cobo.

Un cop finalitzat el curs, els participants rebran un certificat i un aparell d’ultrasons perquè puguin començar a fer el mostreig en l’àmbit particular.

Un cop acabat el curs, divendres, des de la Regidoria de Medi Ambient de Malgrat s’ha organitzat una passejada per mostrar i transmetre els continguts assolits en el curs, que servirà de cloenda de la iniciativa.

Serà amb la Nit dels Ratpenats, un recorregut per conèixer de prop aquests animals i que, en aquest cas, està obert a tota la ciutadania.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics