URGENT

Els ratpenats i la ciència, protagonistes aquesta setmana a Malgrat

Compartiu aquesta història

El municipi va iniciar ahir dilluns la iniciativa Ciència Ciutadana, un projecte amb l’objectiu d’acostar la ciència a la ciutadania i que aquesta s’impliqui en tasques d’investigació científica, com per exemple compartir mètode o recol·lectar dades i resultats.

La idea, segons el consistori malgratenc, és transmetre hàbits i actituds responsables i sensibilització en el patrimoni local.

Tot plegat girarà entorn a un animal relacionat amb el municipi, com són els ratpenats, i comptarà amb la formació sobre la metodologia científica que cal utilitzar per estudiar-los.

Des d’ahir i fins el proper divendres, els participants a la iniciativa realitzen un total de 20 hores teòriques i pràctiques, de les 7 a les 11 del vespre, a la sala de l’Arxiu Municipal, de la mà del doctor en Biologia de la Universitat de Barcelona Jordi Serra-Cobo.

Un cop finalitzat el curs, els participants rebran un certificat i un aparell d’ultrasons perquè puguin començar a fer el mostreig en l’àmbit particular.

Un cop acabat el curs, divendres, des de la Regidoria de Medi Ambient de Malgrat s’ha organitzat una passejada per mostrar i transmetre els continguts assolits en el curs, que servirà de cloenda de la iniciativa.

Serà amb la Nit dels Ratpenats, un recorregut per conèixer de prop aquests animals i que, en aquest cas, està obert a tota la ciutadania.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics