Centenars de nedadors omplen el litoral de Blanes aquest diumenge

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Serà amb la històrica prova de la Travessia Popular del Port, que ja ha travessat la barrera dels 3 quarts de segle i enguany arriba a la 76a edició.

Es tracta d’una de les proves més veteranes del municipi i també del territori, i comença demà a partir de les 10 del matí. A aquesta hora es donarà el tret de sortida des de la platja del costat de Sa Palomera.

Els nedadors recorreran un total de 900 metres de distància pel mar, arribant a la platja petita situada al costat del port.

Amb un nombre màxim de 400 inscrits, la prova acull gent de totes les edats, i es divideix en dues categories, com són l’Open Masculí i l’Open Femení. Per a tots dos apartats hi haurà un trofeu pels 3 primers classificats, així com també als primers locals, als més joves i als més veterans, en les respectives categories d’homes i dones.

Des de fa poques edicions, l’organització de la prova va decidir també incloure  una menció especial per al primer particpant amb discapacitat.

Tot i que la prova és de caràcter popular, també es posa a disposciió dels nedadors un servei de cronometratge especialitzat, i a la vegada s’inclou dins del calendari anual de la marca Blanes X Runners, que fa un mes celebrava la 3a Color Blanes X Runners, una altra de les seves proves.

Des de l’edició de l’any 2016, el cronometratge que es fa és tècnic i no pas manual, tal i com s’havia fet fins llavors. La realització d’aquest control es fa amb una polsera que té un xip incorporat, i que es lliura a totes les nedadores i nedadors. A mesura que van arribant a la meta, un lector recull automàticament el temps exacte de cadascun dels participants.

L’esdeveniment es tancarà amb un esmorzar a la Llotja de la Confraria de Pescadors i el lliurament de premis, a partir d’un quarts de 12 del migdia.

La prova està organitzada per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, amb la col·laboració de diversos departaments, empreses i institucions del municipi i també a nivell comarcal i nacional.

 

Foto: Joaquim Llorens

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics