Malgrat celebra avui una nova edició dels Empestats, aquest cop fora de la Festa Major

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

És la 7a edició d’aquest esdeveniment, que ofereix una ruta teatral sobre la pesta bubònica a Malgrat durant el segle XVII i com aquesta va afectar al municipi.

La Festa, que enguany se celebra fora dels dies de la Festa Major de Sant Roc, consisteix en una visita nocturna pel centre històric de Malgrat que té com objectiu explicar perquè la Festa Major del poble coincideix amb Sant Roc, uns fets que es remunten al segle XVII.

De fet, des del consistori enguany es considera als Empestats com un preludi de la Festa, ja que Sant Roc no tindrà aquest any la inauguració oficial amb el pregó.

La iniciativa, que congrega avui el gruix d’actes, va arrencar ara fa uns anys amb només unes 140 persones de públic, i ha anat evolucionant fins a arribar a posar a la venda, com és el cas actualment, fins a 600 entrades.

Tot i que les visites sempre giren al voltant de l’època en què la pesta va afectar al territori, els organitzadors intenten explicar cada any fets històrics diferents, amb un objectiu que, segons els organitzadors, és principalment didàctic.

La Festa dels Empestats d’enguany inclou, a banda de l’habitual visita teatralitzada, un mercat d’època amb una vintena de parades d’artesania, reproduccions d’escenes d’edicions anteriors, una xerrada i una sessió de contes que ja es va celebrar ahir divendres a la Biblioteca Municipal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics