URGENT

Palafolls torna a comptar enguany amb una nova Marxa de Torxes per la Independència

Compartiu aquesta història

Serà, com sempre, el vespre de la vigília de la Diada de l’11 de setembre, i s’organitza per vuitena vegada al nostre municipi, com paral·lelament es fa també a d’altres localitats catalanes.

Per l’edició d’enguany, la marxa conserva el seu format de cada any, amb un recorregut pels carrers del centre de Palafolls, tenint com a punt de trobada la Glorieta del Doctor Torner.

La convocatòria pels participants a la marxa s’ha fet aquest any a 3 quarts de 10, i tot plegat s’iniciarà 15 minuts més tard.

El recorregut passarà per l’Avinguda Costa Brava, Ramon Turró, girarà per Riera de la Burgada, passant pel Camí del Roig, per tornar a l’Avinguda Costa Brava i acabar altra vegada a la mateixa glorieta d’inici. Els assistents podran comprar la torxa, a un preu de 2 euros, just abans d’iniciar la marxa al mateix punt de trobada.

Xavier Salicrú, membre de La Roda de Palafolls, entitat organitzadora de la marxa juntament amb ERC, explica que el sentit de la Marxa de Torxes segueix sent el de reclamar l’autodeterminació de Catalunya, però destaca que des que es va posar en marxa la iniciativa, ara fa 8 anys, fins avui, l’escenari ha canviat molt, i amb ell les reivindicacions.

Una marxa que, malgrat haver-se celebrat tots aquests anys, va tenir també el seu moment de polèmica quan l’any 2015 l’Ajuntament va desautoritzar-ne la celebració.

Va se llavors quan els organitzadors van decidir demanar el permís al Departament d’Interior de la Generalitat, que és qui té la competència per autoritzar el que es considera una manifestació.

Al final de la marxa de Torxes, l’organització oferirà coques i refrigeri als assistents.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics