URGENT

S’estanca l’atur a Palafolls després de la lleugera pujada de juliol

Compartiu aquesta història

Les xifres de l’atur del mes d’agost al nostre municipi s’han mantingut estables respecte les del passat mes de juliol, quan el nombre de persones desocupades va augmentar en 6 persones.

De fet, segons les dades de l’Observatori de Treball de la Generalitat fetes públiques en les darreres hores, l’atur ha tornat a augmentar a Palafolls aquest agost, però aquest cop ho ha fet en només una sola persona, establint una xifra de 475 persones sense feina.

Es tracta del segon mes consecutiu en què l’atur puja a Palafolls, una tendència que no s’observava des del mes de gener, tot i que llavors la pujada va ser molt més notable.

Tot plegat coincideix amb la finalització d’alguns dels contractes laborals d’estiu, a final de temporada, tot i que just fa un any l’increment es va començar a notar un mes més tard, al setembre.

A d’altres municipis de l’Alt Maresme, la situació de l’atur aquest agost ha tingut una tendència variable, incrementant en alguns casos, com per exemple Malgrat o Santa Susanna, o a baixar, com és el cas de Pineda o Tordera.

A Malgrat, l’agost ha deixat 11 persones més a l’atur,  en total 873, i a Santa Susanna la pujada ha estat menys significativa, amb 4 persones més desocupades.

Altres municipis propers a la nostra zona, com Blanes, també veuen incrementat el seu atur aquest passat mes, on puja en 81 persones i se situa en un total de 2239 persones.

El cas de Tordera, però, és diferent, i aquí l’atur baixa en 28 persones aquest agost, situant-se en un total de 1072 persones sense feina, mentre que a Pineda el descens és de 9 persones i ara compta amb 1746 persones a l’atur.

Si s’observen les xifres del global de la comarca del Maresme, l’atur ha pujat aquest cop en 563 persones, després de diversos mesos amb tendència a la baixa. El global de persones aturades és ara al Maresme de pràcticament 23.900.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics