URGENT

ERC Blanes denuncia opacitat en la gestió de la Fundació Hospital-Asil de Sant Jaume

Compartiu aquesta història

Segons publica el portal GironaNotícies.com, els republicans de Blanes volen que s’aclareixi la relació que hi ha entre aquesta entitat privada i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

En aquest sentit, el partit vol presentar una moció per demanar que es creï una comissió per investigar aquesta relació i per aclarir de quina manera es gestiona la fundació.

L’any 2001, l’aleshores alcalde de Blanes i alhora president de la Fundació Hospital-Asil Sant Jaume, Ramon Ramos,  signava els acords per crear el que acabaria essent la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Segons els republicans, després d’aquests 17 la relació entre la Fundació i la corporació no és del tot clara. Ara fa 3 mesos es van publicar uns nous estatuts, però ERC denuncia que no hi ha constància que la fundació Hospital-Asil de Sant Jaume hi hagi participat.

És per això que la formació creu que hi ha “obscurantisme” al voltant de la gestió d’aquesta entitat i la seva vinculació amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Els republicans afegeixen que la corporació hauria gaudit de les instal·lacions de la fundació sense fer-ne cap pagament. Això, segons el partit, va ser un “aval municipal” que hauria generat un deute de diversos milions d’euros encara pendent de pagar des de la Fundació cap al consistori.

Per tot plegat, des d’ERC demanen que es posi en marxa una comissió, formada per l’alcalde de Blanes, el secretari de l’Ajuntament i el regidor d’Hisenda, perquè elabori un informe on s’indiqui com es van finançar les obres de construcció de les noves instal·lacions de la Fundació, així com es requereixi a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva que informi de les gestions i documents relacionats amb els estatuts de la Fundació i la seva ratificació.

 

Foto: Viquipèdia

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics