URGENT

Avui es posa en marxa el registre electrònic a l’Ajuntament de Palafolls

Compartiu aquesta història

Els ciutadans que a partir d’avui es dirigeixin al registre d’entrada del consistori palafollenc es trobaran amb un altre forma de procedir en els seus tràmits.

Fins ara, per entrar una instància l’interessat havia d’omplir el full al taulell i adjuntar la documentació necessària. A partir d’aquí, la instància quedava registrada i posteriorment es feia arribar a les àrees corresponents.

Des d’avui dimecres, el procés canvia, i s’inicia una atenció més personalitzada en els tràmits del registre. En aquest sentit, posant com a exemple l’entrada d’una instància, el ciutadà és atès personalment en una taula, on un treballador del consistori l’assessorarà en el registre de la petició.

La documentació aportada, en cas que sigui necessària, serà escanejada i es farà arribar directament a l’àrea on es dirigeixi juntament amb la instància. En aquell moment, a diferència de la dinàmica fins ara del registre, el tràmit ja s’haurà iniciat, i el departament corresponent ja ho tindrà damunt la taula.

Tot plegat més rapidesa a l’hora de fer arribar la petició on pertoca, però sí que pot comportar un alentiment del tràmit respecte el que es feia fins ara.

A la vegada, aquest nou sistema farà que el consistori no es quedi físicament cap document aportat pel ciutadà, sinó que seran emmagatzemats de forma telemàtica.

Cèlia Major, tècnica mitja de l’Àrea de Secretaria de l’Ajuntament de Palafolls, explica que també servirà per tenir interconnectades les dades amb la resta de les administracions un cop s’hagi establert definitivament l’administració electrònica, i que per tant beneficiarà també al ciutadà.

Alguns dels usuaris que avui s’han dirigit al registre admetien que el servei s’ha alentit respecte les anteriors vegades, i consideren que tot plegat fa molt complexos alguns tràmits que en un inici no semblen ser-ho. És el cas de la Maribel.

Tot plegat, segons l’Ajuntament, respon a la voluntat d’introduir l’administració electrònica a les institucions, uns canvis que per llei s’han d’anar implementant a tots els consistoris.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics