S’inicia el període per fer cremes en terrenys forestals

Crema de restes vegetals - gencat.cat
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des del passat 16 d’octubre ha entrat en vigor el període en el qual es permet dur e terme cremes en terrenys forestals, com poden ser activitats agrícoles, amb la crema de rostolls, marges o restes forestals, entre d’altres.

Aquestes activitats estaven prohibides, com és habitual cada any, des del mes de març, tot i que en alguns casos s’ha avançat la restricció degut a la climatologia.

Així, des d’aquest dimarts ha tornat la olor de fum en algunes zones properes a terrenys forestals o agrícoles, símptoma que s’inicien aquestes cremes, que en el cas de Palafolls molt sovint es tradueixen en, per exemple, l’aprofitament de canyers.

Els interessats han de fer un comunicat a l’Ajuntament, que exigeix dues condicions als ciutadans que facin la petició. Per una banda, que disposin de telèfon mòbil i que tinguin també una assegurança de responsabilitat civil.

Ho explica Oriol Bassa, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls.

Un cop acceptat el comunicat previ per fer foc en els terrenys forestals, s’han de tenir en compte diverses obligacions, com no superar la franja de 500 metres que envolta els terrenys on es fa la crema, i que aquesta es realitzi entre 8 del matí i 6 de la tarda.

Per tot plegat, des del consistori es demana respecte per aquestes normes de seguretat, per evitar que es produeixin incendis de resultes d’una mala praxis.

Bassa també ha avisat que cal estar pendent del calendari en el moment en què es comença a aplicar la restricció per fer foc, ja que en alguns anys s’ha hagut d’avançar, com va ser el cas d’ara fa 3 anys, quan al nostre municipi es va començar a aplicar la prohibició de fer cremes a partir del mes de febrer i no al març, com és més habitual.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics