La policia local de Palafolls no preveu utilitzar, per ara, les pistoles Taser

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest dilluns, la Comissió de Policia de Catalunya ha aprovat el protocol d’ús d’aquests tipus de pistoles elèctriques perquè les puguin utilitzar les policies locals de Catalunya.

La normativa estableix que l’ús d’aquesta pistola està restringit als membres del cos local de seguretat que estiguin en funcions de responsables del servei, expressament autoritzats i que hagin rebut la formació corresponent per utilitzar aquesta arma.

Aquesta emissora ha parlat amb el cap de la Policia Local de Palafolls, Miguel Ángel Marín, que ha anunciat que el cos palafollenc no utilitzarà, per ara, aquesta eina.

Segons Marín, el motiu de no utilitzar aquesta pistola és bàsicament la manca de personal adequat. El cap de la policia explica que el cos compta amb només amb 4 agents professionals i 5 més que són interins i que no disposen encara de llicència d’armes.

Tot i que Marín explica que hi ha agents que sí que disposen de la formació per utilitzar les Taser, el policia argumenta que de moment no tenen previst adquirir-ne cap.

Segons el cos de Mossos d’Esquadra, que va començar a patrullar amb pistoles Taser el passat mes de juny, l’ús d’aquesta arma té 3 objectius principals. Per una banda, reduir el temps d’immobilització de la persona, també facilitar l’ús mínim de la força indispensable per part de l’agent i per l’altra reduir el patiment de la persona que rep la descàrrega i dels policies que intervenen en l’actuació.

Segons el cos, les Taser només es poden fer servir en situacions per evitar un mal greu, imminent i irreparable.

Marín explica que, en la majoria dels casos, són les policies locals les que han de fer front en un primer moment en situacions de risc, ja que els Mossos d’Esquadra arriben més tard. Malgrat tot, el cap de la Policia Local de Palafolls creu que si es pot no haver d’utilitzar les pistoles Taser en les actuacions, millor.

Les pistoles Taser van començar a implantar-se ara fa uns mesos no sense polèmica, ja que algunes organitzacions com Amnistia Internacional, Stop Taser o Irídia han advertit dels perills de la seva utilització en determinats tipus de persones, en què poden arribar a causar la mort, i han demanat també que es faci pública la instrucció oficial que regula l’ús d’aquestes pistoles.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics