URGENT

La situació política de Nicaragua obliga a l’Ajuntament a rebutjar una subvenció de cooperació amb San Isidro

Compartiu aquesta història

Fa poc més d’una setmana coneixíem els resultats de l’avaluació del projecte de cooperació entre Palafolls i Sana Isidro, a Nicaragua, després de l’estudi encarregat per la Diputació i que va concloure amb bona valoració per part de tots els agents implicats.

Segons ha informat l’Ajuntament de Palafolls, però, la inestabilitat política que viu actualment el país llatinoamericà ha obligat al consistori a renunciar als 47.000 euros d’una subvenció provinent de la Diputació de Barcelona i que es repartia en dos anys, per poder donar continuïtat i millores en els diversos projectes que es fan a San Isidro.

Segons l’Ajuntament, la renúncia s’ha efectuat a l’espera que la situació política i social del país s’estabilitzi. Tot i així, el consistori ja ha anunciat que aquesta decisió no suposarà l’aturada de cap dels dos grans projectes que es desenvolupen a la localitat nicaragüenca, com són la Casa Materna, que dóna suport i assistència sanitària a dones embarassades, i el Casal de Joves, que treballa donant suport a joves que viuen al carrer, per tal d’evitar que caiguin en la marginalitat.

Nicaragua viu actualment en una convulsa situació als carrers, després que el govern anunciés la intenció de modificar el sistema de pensions, cosa que va suposar protestes als carrers i també repressió.

Segons ha informat l’Ajuntament de Palafolls, la decisió de renunciar a la subvenció s’ha pres després de valorar les opinions tant de la Diputació de Barcelona com també del tècnic del Fons Català de Cooperació que treballa sobre el terreny en el projecte.

L’agermanament amb San Isidro va començar ara fa 15 anys, i tots els agents tenen voluntat per seguir endavant amb el projecte, ja que creuen que ajuda als dos municipis i que s’ha d’enfortir.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics