URGENT

Valentí Agustí reafirma que no es presentarà i confirma a Dolors Agüera com a alcaldable socialista

Compartiu aquesta història
L’alcalde de PLF Valentí Agustí (PSC) en una imatge d’arxiu. RP

El darrer convidat al programa Assumptes Interns de la temporada ha estat l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, entrevistat aquest dimecres.

Era la primera vegada que Agustí passava pels micròfons de Ràdio Palafolls després que donés a entendre, durant la presentació del pregó de Festa Major, que no es tornaria a presentar com a alcalde, una informació que ell mateix confirmaria just després.

Agustí diu que ha estat una decisió difícil, i que ja va tenir dubtes sobre aquest pas en la darrera legislatura, però diu que “ara és l’hora” de dir adéu a l’alcaldia.

Per l’alcalde, ara és un bon moment, i considera que deixa Palafolls “equilibrat i sense deutes. Al mateix temps, Agustí ha confirmat la figura de l’actual regidora Dolors Agüera com a alcaldable pel PSC en aquestes properes eleccions municipals.

A l’entrevista, l’alcalde ha reconegut deficiències en el servei de la recollida selectiva, lamentant els episodis viscuts en els darrers mesos, i ha confirmat que de cara al mes de gener hi haurà tot el sistema implementat, i sobre el qual ha dit que es farà una campanya informativa als veïns de Palafolls.

L’alcalde ha parlat també sobre l’àmbit econòmic, i ha dit que els pressupostos amb què s’està treballant tindran un caràcter “continuista”. En aquest sentit, Agustí ha descartat fer grans inversions en el que queda de legislatura.

Sobre la idea d’incloure una partida de pressupostos participatius, que havia avançat la regidora del govern Dolors Agüera, l’alcalde se n’ha desmarcat.

Segons afirma, continua pensant que no és una bona idea, i ho qualifica d’“embolic”. En aquest sentit, l’alcalde creu que l’Ajuntament ja és participatiu, i que les quantitats que es destinen a aquest tipus de partides participatives són molt petites en comparació amb el global del pressupost. Per tot plegat, Agustí diu que “té els seus dubtes” que acabi funcionant, però respecta que el seu equip ho consideri oportú.

Valentí Agustí ha admès que no ha tingut una bona relació amb l’oposició, a qui ha acusat de “prendre’s massa seriosament” el concepte d’“oposició”.

Entre d’altres, l’alcalde espera que en el que queda de mandat pugui acabar d’encaminar projectes pendents com la xarxa d’aigua, les diverses actuacions urbanístiques als carrers de Palafolls i, com a prioritat en les inversions, el desenvolupament de millores a la zona industrial del municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics