URGENT

S’aprova definitivament el nou reglament de participació ciutadana de Malgrat

Compartiu aquesta història

Es tracta d’un reglament nou al municipi i amb el que no comptava anteriorment el consistori, i que es va presentar aquest passat estiu a la ciutadania. Recentment aquesta nova normativa ja ha rebut l’aprovació definitiva, després de passar per un període d’exposició pública.

Segons el consistori malgratenc, el reglament de participació ciutadana vol establir un compromís públic de l’Ajuntament davant la ciutadania per fomentar la participació democràtica en els assumptes públics del poble. Ho vol fer, afirmen, amb el desenvolupament de mecanismes de participació en la definició dels projectes ciutadans i amb un increment del nivell de participació de la ciutadania en la presa de decisions.

Ramir Roger, regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Malgrat, ha explicat que tot plegat neix amb la voluntat de  millorar l’àmbit de la participació ciutadana a Malgrat.

Roger considera que la situació, en aquest sentit, no era bona quan va entrar en aquesta regidoria, afirmant que hi havia mancances en aquesta matèria. Segons diu, el reglament que ara s’ha aprovat ha de permetre solucionar aquest aspecte.

Segons el regidor, el reglament és fruit de la participació tant del propi equip de govern com també de l’oposició, i creu que s’ha pogut treballar conjuntament amb tots els grups municipals durant mesos, així com també amb la ciutadania, després que estigués en exposició pública.

Roger explica que ara tot plegat s’ha de materialitzar en els propers processos participatius que s’iniciïn a Malgrat, impulsant a la ciutadania a autoorganitzar-se i a posar en pràctica el que s’ha aprovat.

En matèria de participació ciutadana, Malgrat de Mar ha dut a terme aquest darrer any el projecte de pressupostos participatius, en el que ha estat la primera experiència del municipi en aquest àmbit.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics