URGENT

L’Ajuntament de Palafolls vol que les empreses dels polígons s’adaptin al nou sistema de recollida selectiva

Compartiu aquesta història
Foto: Google Maps

Amb la implementació del nou sistema de recollida selectiva que ha d’entrar en ple vigor a partir del proper mes de gener a Palafolls, no només la ciutadania s’haurà d’adaptar als nous canvis que comportarà.

També ho hauran de fer les empreses instal·lades als polígons del nostre municipi, que veuran com d’aquí a un mes desapareixeran els contenidors que hi ha.

Prèviament a aquesta retirada, emmarcada en la implementació de la cinquantena de noves illes de contenidors completes, l’Ajuntament de Palafolls ha enviat una carta a les empreses situades al polígons industrials del municipi avisant-les d’aquesta acció i oferint-los dues opcions a partir d’aquest proper mes de gener.

Per una banda, se’ls proposa que contractin un gestor homologat de residus perquè s’encarregui de les fraccions que es generen per l’activitat de l’empresa.

En cas d’escollir aquesta opció, explica el consistori, l’empresa no haurà de pagar la taxa de residus municipal.

Per altra banda, el consistori ha ofert a les indústries una segona opció, que és la de continuar amb el servei municipal de recollida selectiva, amb el pagament de la taxa.

Una opció que és doble, tal i com explica el regidor de Serveis Martí Victòria, ja que es duria a terme amb l’adaptació a les noves illes de contenidors que implementarà l’Ajuntament o bé instal·lant contenidors propis per part de l’empresa.

L’Ajuntament va anunciar aquestes dues opcions ara fa pocs dies, i ha comunicat a les empreses que escullin què prefereixen durant aquests dies de desembre i fins que no s’implementi per complet el sistema, ja al mes de gener.

Segon explica victòria, en cas que l’empresa no expliciti quina opció prefereix, s’entendria que l’empresa s’adapta al nou sistema d’illes del consistori.

Paral·lelament a aquesta decisió, les empreses instal·lades a Palafolls poden obtenir bonificacions a la taxa d’escombraries si s’acorda amb el consistori un pla de prevenció i reciclatge de residus.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics