URGENT

Tot a punt per una nova marató de Donació de Sang a les Escoles Fonlladosa de Malgrat

Compartiu aquesta història

Serà durant tota la jornada de demà dimarts, tant matí com tarda, i està emmarcada en la iniciativa “Suma’t al projecte: dóna sang!”, iniciada ara fa 3 anys.

La jornada de demà oferirà a la ciutadania la possibilitat de donar sang de les 9 del matí fins a dos quarts de 2 del migdia, i de les 3 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre.

Una iniciativa que es celebra per tercera vegada en aquest centre educatiu de Malgrat de Mar, que posarà a la disposició dels donants oferint diversos serveis paral·lels a la donació de sang.

Entre les activitats que es faran durant tota la jornada hi ha la realització d’un comptador de donant, per conèixer la quantitat de persones que passin per la donació, un qüestionari entre els voluntaris i un servei de guarderia per les famílies que assisteixin a la donació amb els seus fills i filles.

Ho explica Elsa Cubillo, una de les alumnes de 3r d’ESO impulsores del projecte.

Una marató de donació de sang que arriba després de dies de preparació i de jornades prèvies que han servit per conscienciar a la ciutadania i també a la resta d’alumnat de les escoles sobre la importància de donar sang.

Això ha inclòs xerrades a la biblioteca per animar a la població a donar sang, així com també activitats pels alumnes de primària, que tot i que encara no poden donar sang, se’ls va explicar la importància d’aquest gest voluntari.

La Jorgina Martínez i la Júlia Strempel són també impulsores de la donació de Sang a les Escoles Fonlladosa.

Per participar a la donació de sang, els organitzadors han demanat que si és possible s’ompli una inscripció prèvia perquè el Banc de Sang i Teixits pugui fer una previsió del nombre de donants que demà passaran per les Escoles Fonlladosa de Malgrat, tot i que també es podran donar sang les persones sense inscripció.

Com és habitual, es recorda que per donar sang cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos, no prendre una medicació que sigui incompatible amb la donació i tenir un bon estat de salut en general, entre d’altres.

Tot i que tots els grups són importants, el grup 0– és un dels que més reserves requereix, ja que només un 8% de la població a Catalunya forma part d’aquest grup sanguini, i per tant les donacions són més escasses.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics