Disminueixen les ajudes per l’ocupabilitat a Palafolls en els propers dos anys

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquests darrers dies s’ha fet pública la quantitat que la Diputació de Barcelona dóna als ajuntaments per treballar en la millora de l’ocupabilitat.

Es tracta del Programa complementari de millora de l’ocupabilitat, del qual Palafolls ha rebut entorn als 75 Mil euros d’ajuda. Seran un diners repartits en els propers anys 2019 i 2020, ja que des del 2016 aquest programa s’ofereix amb caràcter bianual.

La xifra suposa una reducció de més del 60% en comparació amb el que havia rebut el nostre municipi en l’anterior atorgament, que es va fer pel 2017 i l’actual 2018, i en el qual es van destinar 189 Mil euros a Palafolls.

La reducció, però, prové de la disminució general de la dotació pressupostària de la Diputació, que ha baixat en un 40% respecte l’anterior programa.

Sílvia González, membre de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palafolls, explica que la reducció es deu, per una banda, al fet excepcional que s’hagin anunciat les ajudes abans d’acabar l’any, quan normalment es feia més endavant, i per altra al fet que les quantitats s’atorguen a partir d’uns barems i indicadors que planteja l’ens, com la població dels municipi o l’atur que hi hagi.

Malgrat tot, González explica que les ajudes del Programa complementari de millora de l’ocupabilitat són una part més dels projectes en aquest àmbit que es fan des de Diputació, i que es podrà continuar treballant en la millora d’aquest camp al municipi.

A Palafolls, els diners obtinguts amb aquesta ajuda es traduiran majoritàriament en actuacions pels Plans Locals d’Ocupació, que han estat una de les principals apostes del consistori.

Amb el Programa complementari de millora de l’ocupabilitat, la Diputació repartirà un total de 24 milions d’euros a la província de Barcelona, la meitat dels quals pel proper 2019 i l’altra pel següent any 2020.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics