URGENT

Convoquen a Palafolls una concentració de rebuig a la violència masclista

Compartiu aquesta història

La convocatòria s’ha fet des del grup municipal de Palafolls en Comú, que ha emès un missatge demanant a totes les forces polítiques de l’Ajuntament i també als veïns i veïnes de Palafolls que se sumin a la concentració.

L’acte s’ha convocat demà dijous a les 8 del vespre davant del consistori, i vol ser una resposta al darrer assassinat d’una dona a l’Estat espanyol, ocorregut a la localitat de El Campillo, a la província de Huelva.

La víctima ha estat Laura Luelmo, una noia de 26 anys resident en aquest municipi, i l’assassí confés és un home veí de la mateixa localitat, que segons ha confessat l’hauria intentat agredir sexualment i posteriorment l’hauria assassinat.

Aquest assassinat se suma a una xifra de pràcticament una cinquantena de dones que han mort per violència masclista a l’Estat espanyol, 7 d’elles a Catalunya.

El passat mes d’abril, Blanes era l’escenari del primer cas d’assassinat per violència masclista al principat, quan un home matava a ganivetades la seva dona davant dels seus 3 fills i filles menors d’edat.

Les xifres no només són alarmants en termes dels assassinats, sinó que també ho són si s’observa el nombre de dones ateses per violència masclista, per exemple, en l’àmbit de la parella. A Catalunya s’han atès, fins al 3r trimestre del 2018, gairebé 10.000 víctimes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics