URGENT

L’Escola Les Ferreries inicia una campanya per fomentar el reciclatge de piles

Compartiu aquesta història

Són múltiples les iniciatives que tot sovint s’impulsen als centres escolars per treballar amb els alumnes la importància del reciclatge.

Hi ha alguns residus, però, que a vegades no tenen prou atenció, com és el cas de les piles. Davant d’això, el curs de 6è A de l’Escola Les Ferreries ha decidit adherir-se a la campanya Apilo XII, un projecte que se centra en promoure el reciclatge de les piles usades.

Tot plegat va començar ja abans de vacances,amb un treball a les aules per conèixer la importància de reciclar aquests elements, molt contaminants, i amb la represa del segon trimestre aquesta setmana s’han començat a recollir piles a l’escola. Una recollida que es farà quinzenalment fins a final de curs a les diverses classes del centre.

De tot plegat en parla la tutora del curs i responsable del projecte, Sílvia Vidal.

Segons s’explica des de la campanya, les piles estan compostes per elements contaminants que triguen molts anys a desaparèixer, convertint-les així en un residu que cal tenir molt en compte.

Les Ferreries, igualment com altres centres educatius catalans, ja va adherir-se l’any passat a la campanya Apilo XII, impulsada per la Generalitat de Catalunya, i ho va fer amb petits contenidors que alumnes portaven a casa per recollir les piles.

Enguany, explica Vidal, s’ha volgut treballar més profundament a les aules.

Des del centre fan una valoració molt positiva, i expliquen que només el primer dia de recollida tornant de les vacances ja van recollir més de 1.500 piles entre tots els cursos de primària.

La campanya, que tot just s’ha iniciat aquests dies, té previst també sortir de l’escola, amb la col·locació de cartells al municipi i a les botigues.

Un cop hagi passat el curs, al mes de juny, es farà un recompte de les piles que s’hagin recollit durant tots aquests mesos, i s’anunciarà la classe que més hagi col·laborat amb aquesta campanya de reciclatge.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics