URGENT

La cursa Mar i Murtra de Blanes arriba aquest diumenge a la seva 31a edició

Compartiu aquesta història

Es tracta d’una de les curses més veteranes que se celebren en aquesta ciutat veïna, superant ja les tres dècades en la seva edició de recorregut llarg.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, la prova té un límit màxim de 950 participants, i inclou dues distàncies per adequar-se a les possibilitats de tothom. A 2/4 de 10 del matí es donarà el tret de sortida de la cursa amb un recorregut més llarg, de 20 km. Mitja hora més tard, a les 10 del matí, serà el torn de l’altra distància, en aquest cas de 10 km, i que correspon a la 5a edició de la cursa.

La 31a edició de la Cursa Mar i Murtra, organitzada pel Grup Fondistes Blanes, combina asfalt i camins de terra i també trams planers amb altres de forts desnivells. La sortida i arribada és al Passeig de Mar, i en el cas de la clàssica de 20 km arriba fins al Delta de la Tordera, voreja la ribera del riu i segueix en direcció a la Ciutat Esportiva Blanes.

Allà continua pel bosc d’en Rabassa, el Turó de Muntells, el Santuari del Vilar i torna pels camins forestals de nou cap al nucli urbà.

Per la seva banda, la vessant curta de la Mar i Murtra té un recorregut totalment pla i voreja tot el Passeig de S’Abanell, arran de mar.

En les dues opcions de cursa, l’organització ofereix un esmorzar a tots els participants i es fa el lliurament de diversos obsequis i un sorteig entre els inscrits. A la vegada, hi ha també un servei de guarda-roba a partir de les 8 del matí i dutxes disponibles a la Ciutat Esportiva Blanes.

Segons ha informat el consistori blanenc, la celebració de la Cursa Mar i Murtra aquest proper diumenge significarà també el tret de sortida d’una nova edició de la marca de Turisme Esportiu i Familiar Blanes X Runners, que arriba aquest 2019 a la seva cinquena edició consecutiva.

 

Foto de portada: Joaquim Llorens i Garangou

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics