URGENT

L’Ajuntament vol tirar endavant una consulta a Sant Lluís sobre el futur dels exlegionaris

Compartiu aquesta història

Demà divendres, el consistori palafollenc celebra la primera sessió ordinària del ple de municipal d’aquest any. Ho fa amb un ordre del dia format per un total de 7 punts, entre els quals destaca una proposta per realitzar un procés participatiu al barri de Sant Lluís amb motiu de la programació d’actes de Setmana Santa 2019.

L’any passat, aquesta celebració al barri va tornar a comptar amb l’organització d’una processó a càrrec de la Confraria de Sant Lluís i Santa Maria de Palafolls, amb la presència d’exlegionaris.

La processó d’aquest cos, acompanyats del Crist de la Bona Mort, va tornar a ser motiu de polèmica entre defensors i detractors, aquest cop amb una manifestació antifeixista que va sortir des del centre de Palafolls cap a Sant Lluís, un barri que durant la tarda d’aquell dijous 29 de març va quedar blindat per efectius d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra.

Aquell mateix dia al matí, l’alcalde Valentí Agustí feia pública una carta oberta on expressava el seu rebuig a la processó dels exlegionaris i on es plantejava la possibilitat d’organitzar una consulta entre els veïns del barri per conèixer la seva opinió envers la presència d’aquest grup.

Ara, el govern vol impulsar aquest procés participatiu abans de la celebració de Setmana Santa, que enguany es duu a terme al mes d’abril. En declaracions a aquesta emissora, Agustí diu que vol evitar que la qüestió s’utilitzi políticament i per això vol preguntar als veïns del barri de Sant Lluís si volen o no els exlegionaris.

Agustí espera que la Confraria de Sant Lluís i Santa Maria respecti els resultats de la consulta en cas que se celebri, i explica que si finalment tira endavant es començaria a preparar el procés participatiu, que es plantejaria amb una pregunta de múltiples respostes.

Després de debatre sobre la celebració de la consulta a Sant Lluís i de dos punts anteriors sobre la gestió de l’equip de govern, el ple de demà donarà compte d’una modificació pressupostària relativa a transferències de crèdit, i es passarà llavors als dos punts de la comissió informativa de serveis generals, on es debatran dues licitacions.

Tot seguit es farà la part de control, que compta amb una moció, presentada pel grup d’ICV-EUiA i que proposa la derogació del delicte d’injúries a la corona i reafirmar el compromís amb els valors republicans i la democràcia.

El ple, que s’acabarà amb el torn de precs i preguntes, primer dels regidors i després del públic assistent, es podrà seguir en directe a través d’aquesta emissora pel 107.7 de la FM i també per Internet a www.radiopalafolls.cat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics